Våra kurser/workshops/event

2021-12-26 Yin och Nidra

När: 2021-12-26, kl 15.00-17.00

Lärare: Kirsti Stavåker

Pris: 350:- eller två klipp på ditt klippkort hos MOWE

“Jag vet att du kan göra mer men kan du göra mindre?”Pausa julfirandet och kom på en Yinyogaklass i 30 grader värme som avslutas med djup avslappning i form av en Yoga Nidra. Yin Yoga är en stillsam och meditativ yogaform som ger återhämtning för såväl kropp som sinne. Du övar på att vara närvarande med det som är och på att låta saker ske i sin egen takt. Yoga nidra är en guidad meditation/djup avslappning i olika stadier. En avslappnande och återhämtande klass som passar både nybörjare och erfarna yogisar. Boka dig via Bokadirekt.

När: 2022-01-02, kl. 11-13

Lärare: Kirsti Stavåker

Pris: 350:- eller två klipp på ditt klippkort hos MOWE mjukna – öppna – släppa – bjuda in – njutaStarta året med yoga. Yinyoga för att stilla sinnet, landa in i kroppen och känna in hur du mår. Sedan vinyasa och fria rörelser för att stärka kroppen, öka rörlighet och njuta av meditation i rörelse. Bjud in det du vill ha mer av.

2022-01-14 Fortsättning seniorträning med Mikaela 8 ggr.

Nuförtiden tränar vi inte för att se yngre ut vi tränar för att bli äldre.

Varmt välkommen till en må bra tränings kurs för Seniorer. Jag hjälper dig att förbättra din balans, styrka och uthållighet.

Inga förkunskaper krävs.

När: Kursstart: 14/1. Tid: 10:00-11:00. Vi bjuder på kaffe efter.

Boka dig senast 7/1. Obs! Begränsat antal.

Lärare/instruktör: Mikaela Axdorph

2022-01-16 Restorative yogakurs med Kirsti

Restorative yoga är avslappning och återhämtning.
Med hjälp av bolster, kuddar, block och filtar stöttar vi kroppen i olika liggande och ibland sittande positioner så att vi kan uppleva en djupt läkande avslappning.

Vi stannar i positionerna ca 10-20 minuter och bara vilar. Genom denna praktik landar du in i det lugnande parasympatiska nervsystemet och minskar stresstillstånd i kroppen.

Hjärtrytmen sänks, syreförbrukningen sänks, matsmältningen ökar och hjärnvågorna går in i djup vila. Ofta hamnar du i en ”dvala” där du är halvt sovande och halvt vaken. Detta ger en skön avspänning och återhämtning.
Efter kursen kommer du att kunna använda dig av Restorative positioner även hemma för att stressa ner eller återhämta dig.

Kursstart 16 januari. Bokningen är bindande. Betalning ska ske senast 10/1. Observera att bokningen är giltig först när avgiften är betald! Du bokar dig under Workshop/ kurser och event och den 5/9 Obs! Endast 9 platser- så först till kvarn.

Lärare/instruktör: Kirsti Stavåker

2022-02-13 Workshop

När: 2022-02-13 kl 9.30-12.30

Lärare: Olivia Berggren https://www.movewithease.se/

Pris: 490:-, bokas via Bokadirekt. Bokningen är bindande.

Inga förhandskunskaper krävs -alla är varmt välkomna!

Detta är workshopen för dig som vill bli mer rörlig, få bättre kroppskännedom och expandera synen på rörelse och yoga. Vi kommer att prova små och globala rörelser för att komma åt kanske sömniga delar av kroppen. Både du som alltid stretchar och ändå känner dig stel och du som är rörlig och vill bli mer stabil kommer att få nya, nyttiga infallsvinklar till hur yoga och rörelse kan ge dig möjligheten att må riktigt bra i kroppen. Det blir lite teori och mycket rörelse när vi rör oss för att förstå den egna kroppen i rörelse. Vi kommer att gå igenom begrepp som spiraler, mobilitet och vad “smidighet” egentligen betyder. Genom att röra oss med vår “kärna” i fokus, kommer vi att hitta ett meningsfullt, personligt sätt att röra oss på livet ut.

Om Olivia:

Olivia har yogat i över ett decennium, och har undervisat klasser och workshops nästan lika länge. Genom många är av eget utforskande av yoga och rörelse har hon utvecklat sin egen praktik och undervisning. Hon önskar att stärka varje persons självförtroende när det kommer till rörelse och hälsa. Hon arbetar idag som fysioterapeut och yogalärare i Västerås. Hon driver Move With Ease, en metod som förenar semifria rörelser, mobilitetsträning och eget utforskande för  en varierad, hållbar yogapraktik.

2022-05-14 En magisk inspirations- och återhämtningsdag

När: 2022-05-14 kl 10.30-17.00 (lunch 1,5h, medtag egen eller på närliggande restaurang, ingår ej)

Lärare: Marie Bergman och Veronica Holm

Pris: 1250:-

Hur hittar du till hem till ditt resurssystem, igen och igen…- Föreläsning, workshop med Marie Bergman och Veronica Holm. En introduktion i Vagusnerven, den sk Kärleksnerven som Marie kallar den och ger oss karta och kompass – Vi hamnar ofta i olika stresstillstånd vid överbelastning, fara och oro. Kroppen svarar med överlevnadsstrategier som stänger av vårt resurssystem och försätter oss i olika mobiliserade stress- och försvarstillstånd som till och med kan leda till total kollaps. Detta sker som ett skydd och det gäller att hitta vägen tillbaka hem igen till välmående, återhämtning och kreativitet.  Att förankra oss i resurssystemet, är det bästa stöd vi kan ge oss själva, varann och livet! Hur gör vi det? Marie ger en överblick över vårt största viktigaste nerv – Vagusnerven. Ett medfött biologiskt urverk som formats under evolutionens gång i oss alla. Marie visar hur vi kan samspela med denna s.k. Kärleksnerv och de stimulerande resurser vi har tillhands. Marie initierar oss i Toning För Välmående, en ljudhealing och en inre beröring i form av subtil vibration som skapar den trygghet Vagusnerven behöver gör att kunna balansera och reglera vårt livssystem på bästa vis.. Toning är enklare än sång och en medfödd resurs som vi alla äger.

Återhämta din kraft och energi – Restorative Yoga till ljudet av klangskålar & toning med Veronica & Marie. Under 2,5 timma får du till ljudet och vibrationerna av Maries klangskålar och toner vila ned bland kuddar & filtar och därmed skapa den trygghet kropp och sinne behöver för att vila på djupet och stimulera vagusnerven och vår egen självläkningskraft både genom andning, vila och ljud.

Denna dag lär bli fullbokad och din bokning är bindande eller kan överlåtas till bekant.

Kommande – datum kommer inom kort

Fortsättningskurs Yoga med Lotta

En utbildande kurs för dig som yogat länge, har en egen praktik och har en god förförståelse för vad yoga är samt är van att utföra olika yogaformer med dess pedagogik.

Tillfällena innehåller Yang, Yin, återhämtning, meditation, Andningsteknik (pranayama), teknikträning, filosofi mm.

Lärare/instruktör: Lotta Norberg

Föreläsning om bättre rygghälsa (gratis)

När: Nytt datum kommer inom kort!

Lärare: Lowe Lundholm, Henrik Bramsved

Pris: Gratis

Lowe Lundholm håller tillsammans med Henrik Bramsved en gratis föreläsning om bättre rygghälsa! Detta är en introduktion inför projekt Ryggfrisk som startar efter årsskiftet.

Den sak som vi alla har gemensamt är att vi har en rygg som ska bära oss livet ut. Ryggens design och funktion har förbättrats under evolutionen men är tyvärr ännu ej fulländad! Det är vår egen uppgift att lära oss hur ryggen bäst fungerar och se till att den håller både för vår vardag och vad den behöver prestera. Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till att vi har ont men kan förebyggas på olika sätt! Kunskap, rutiner och träning är några av dessa rutiner som du lär dig i kursen.

Att investera i din rygg är en riktigt bra försäkring mot smärta och som ger relativt säker utdelning. Kursen kräver inga förkunskaper och passar alla. Du får även tillgång till ett gediget digitalt kursmaterial med testformulär, träningsprogram, dagliga rutiner för att du under lång tid ska veta vad du ska göra även när kursen är slut. Varmt välkommen på föreläsningen om kursen RyggFrisk! Begränsat antal på föreläsningen. Boka din plats nu via Bokadirekt!