Våra kurser/workshops/event

Seniorträning grundkurs, start 18/8

När: Fredagar kl 10.00-11.00, start 18/8
Lärare: Mikaela Axdorph
Pris: 1200:-/8 ggr

Vi tränar inte för att bli yngre – vi tränar för att bli äldre! 🙂 Det fantastiska med träning är att du aldrig blir för gammal för att börja. Den här kursen vänder sig till dig som saknar erfarenhet av träning och behöver hjälp att komma igång. Vi träffas varje fredag 10:00-11:00 och tränar och för dig som vill och hinner, fikar vi efteråt. Genom att utgå från dina egna förutsättningar och behov kommer träningen bli en del av att skapa dig ett friskare och mer njutningsfullt liv. I takt med att vi blir äldre är det viktigt att upprätthålla och utveckla rörlighet, styrka och balans. Under 8 träningspass fokuserar vi på att bygga upp muskelstyrka för bättre ork, stärka balansen för att undvika fall som leder till skador samt utveckla din rörlighet för att ge dig en smidigare vardag.

Yoga & meditation forts. kurs

När: Söndagar kl 18.00-19.15, start 20/8
Lärare: Lotta Norberg
Pris: 2250:-/10 ggr

För elever som gått Lottas tidigare yoga och meditationskurs eller mediterat tidigare.

Restorative Yoga De Luxe

När: Söndag 27/8 kl 16.00-18.15
Lärare: Kirsti Stavåker
Pris: 360:- eller två klipp på ditt klippkort.

Välkommen på två timmars extra lyxig Restorative Yoga. Restorative Yoga ger förutsättningar för djup avslappning och läkande återhämtning. Vi stöttar kroppen och låter den vila i sittande och liggande yogapositioner. Med hjälp av värme, mörker och ibland tyngd får nervsystemet möjlighet att slappna av. I denna längre och lite lyxigare restorativeklass erbjuds även extra ompyssling (för dig som vill) i form av handpåläggningar. Investering: 360:- eller två klipp på ditt klippkort hos Mowe.

Seniorträning grundkurs, start 28/8

När: Måndag 28/8 kl 10.00-11.00
Lärare: Mikaela Axdorph
Pris: 1200:-/8 ggr

Vi tränar inte för att bli yngre – vi tränar för att bli äldre! 🙂 Det fantastiska med träning är att du aldrig blir för gammal för att börja. Den här kursen vänder sig till dig som saknar erfarenhet av träning och behöver hjälp att komma igång. Vi träffas varje måndag 10:00-11:00 och tränar och för dig som vill och hinner, fikar vi efteråt. Genom att utgå från dina egna förutsättningar och behov kommer träningen bli en del av att skapa dig ett friskare och mer njutningsfullt liv. I takt med att vi blir äldre är det viktigt att upprätthålla och utveckla rörlighet, styrka och balans. Under 8 träningspass fokuserar vi på att bygga upp muskelstyrka för bättre ork, stärka balansen för att undvika fall som leder till skador samt utveckla din rörlighet för att ge dig en smidigare vardag.

Yoga för nybörjare

När: Lördag 16/9 kl 10.00-11.30, därefter måndagar 17.15-18.15
Lärare: Lillian Klingenberg
Pris: 1750:- /8 ggr

Yoga för nybörjare Lätt, mjuk yoga med fokus på hela kroppen och med hjälp av andetaget för vi kroppen in i de olika positionerna. Vi blir bekanta med Solhälsning A, nedåtgående hund och ett par enklare krigarpositioner. Vi är uppmärksamma på kontakten, upplevelsen och utvecklingen både fysiskt och mentalt. Kursen startar en lördag för att komma in i yogakänslan. Start lör 16/9 med 90 min intro kl. 10.00-11.30 Sen följer 7 st. måndagar kl 17.15 -18.15 fr.om. 18/9

Du och dina känslor- verktyg till ett mer balanserat nervsystem

När: 16/9 kl 10.30-13.30
Lärare: Livia Wanntorp
Pris: 550:-

Tar du med dig jobbstressen hem och för över irritation på familjen utan att mena det? Har du svårt att släppa saker och går runt med oro eller ledsamhet under längre stunder? Vad är det egentligen som händer inom oss när känslorna svallar och hur kan vi ta kommando över situationen? Det finns ingen tvekan om att alla olika känslor spelar en väldigt stor roll i vår vardag. Ibland är vi medvetna om de tankar som ligger bakom känslor och kan vända på känslorna, men ibland fastnar vi i en ond spiral och det kan vara svårt att veta hur vi hamnat där. Under denna workshop kommer vi att lära oss de biologiska mekanismerna bakom detta, hur vi snabbare kan känna igen våra sinnesstämningar och vända oss bort från känslor innan vi blir indragna i dem. Vi kommer att lära oss att självreglera våra nervsystem! Under tre timmar går vi igenom hur nervsystemet fungerar och vi övar oss på flera effektiva nervsystems-reglerande verktyg som bl.a. andning, somatisk yoga, mantra-utövande, shaking meditation och frigörande rörelse.

Gubbyoga

När: Torsdagar start 21/9 kl 7.00-8.00
Lärare: Lillian Klingenberg
Pris: 1750:-

Nu är det gubbarnas tur – Gubbyoga på Mowe! Kanske är du eller känner du en man, kille, gubbe som märkt att det är lite långt till golvet, värk och stelhet i kroppen börjar göra sig påmind tillsammans med en ovighet som inte fanns tidigare. Vi är många som använder yogan som ett sätt att slappna av, men det är ofta kvinnorna som hittar till yogacentret. Vi på MOWE tänkte ändra på det med att bjuda in till Gubbyoga på torsdagsmorgnar och därefter en frukostmacka, kaffe eller te innan dagens uppgifter som står på tur. Vi kallar det Gubbyoga och här får alla vara hur stela eller viga som helst. Det kommer att vara fokus på de tre komponenterna andning, rörelse och avslappning. Passet börjar med en stunds avslappning för att förbereda kroppen på yogan. Vi fokuserar särskilt på andningen eftersom det djupa andetaget är det som – i kombination med dynamisk rörelse eller statisk position – skapar den avslappning som krävs för att yogan ska vara verksam. Därefter följer det fysiska passet, som vi gör under lättsamma former. Först en del med enkla rörelser för flexibilitet, styrka och uthållighet. Vi provar på att stå i hundens position och värma upp kroppen med några enkla solhälsningar. Därefter någon/några positioner där vi vilar in i en passiv stretch för att komma åt de inre strukturera bindväv, ligament, leder mm. Det handlar om enkla men kraftfulla tekniker, där du helt efter egna förutsättningar lös- och mjukgör din kropp. Vi avslutar med en stunds vila så att kroppen får tillfälle att tillgodogöra sig och integrera det passet frigjort. Se gubbyogan som ett komplement till annan träning för att bli stark, smidig och utvilad. Ha på dig mjuka kläder som du kan röra dig i. Undvik att äta innan passet. Varmt välkommen, oavsett ålder, att utmana både rörlighet, styrka och balans under denna kurs. Du behöver ingen tidigare erfarenhet. P.S. Tipsa gärna om du känner någon som behöver detta.


Boka dig via Bokadirekt.

Kommande

Yogaworkshop ”Ayurvedic tools to alignment”

När: 14/10 kl 9.00-12.00
Lärare: Lotta Norberg

Mer info kommer.

Yogadag med Malin Berghagen och Linda Ergérus, lör 11/11

När: Lördag 11/11
Lärare: Malin Berghagen och Linda Ergéus

Mer info kommer.

Föreläsning om bättre rygghälsa (gratis)

När: Nytt datum kommer inom kort!
Lärare: Lowe Lundholm, Henrik Bramsved
Pris: Gratis

Lowe Lundholm håller tillsammans med Henrik Bramsved en gratis föreläsning om bättre rygghälsa! Detta är en introduktion inför projekt Ryggfrisk som startar efter årsskiftet.

Den sak som vi alla har gemensamt är att vi har en rygg som ska bära oss livet ut. Ryggens design och funktion har förbättrats under evolutionen men är tyvärr ännu ej fulländad! Det är vår egen uppgift att lära oss hur ryggen bäst fungerar och se till att den håller både för vår vardag och vad den behöver prestera. Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till att vi har ont men kan förebyggas på olika sätt! Kunskap, rutiner och träning är några av dessa rutiner som du lär dig i kursen.

Att investera i din rygg är en riktigt bra försäkring mot smärta och som ger relativt säker utdelning. Kursen kräver inga förkunskaper och passar alla. Du får även tillgång till ett gediget digitalt kursmaterial med testformulär, träningsprogram, dagliga rutiner för att du under lång tid ska veta vad du ska göra även när kursen är slut. Varmt välkommen på föreläsningen om kursen RyggFrisk! Begränsat antal på föreläsningen.