Våra klasser

Hos oss kan du välja mellan flera olika klasser i våra två fantastiska yogasalar i Torshälla (strax utanför Eskilstuna). Välj mellan olika former av yoga-, puls- och styrkepass. 

Våra lärare och instruktörer har lång erfarenhet och tar väl hand om dig oavsett om du är nybörjare eller träningsvan och vill utmanas lite extra.

YOGA

Core
Styrkepass med fokus på bålmusklerna (mage och rygg) och de muskler som binder samman över- och underkropp. Rörelserna är idealiska för att stärka kroppens grundstomme och bidrar till en god hållning och mindre ryggbesvär.
Instruktör/lärare: Mikaela Axdorph

Fri Rörelse 
En klass där du får utforska och njuta av fri rörelse både på och utanför yogamattan. Släpp veckan som har varit, lyssna in till vad din kropp längtar efter i stunden och välkomna helgen genom rörelse. Inga förkunskaper krävs. Du anpassar helt efter din egen förmåga. Avslutas med en skön avslappning.
Instruktör/lärare: Kirsti Stavåker

Flowyoga
Vinyasa yoga innebär att yogapositioner och rörelse synkroniseras med andningen och vävs samman till olika sekvenser. Det är en dynamisk klass som varieras från gång till gång och läraren sätter sin personliga prägel på klassen. Läraren ger olika alternativ så att klassen passar såväl nybörjare som van yogi.
Instruktör/lärare: Kirsti Stavåker, Susanne Södergren

Funktionell styrka
Träningen bygger på enkla och atletiska rörelser. Passet är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar, och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Vi tränar upp styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans och efter ett pass känner du dig ordentligt genomtränad eftersom hela kroppen har fått arbeta. Du får en komplett träning för din kropp – och det kommer ge dig fantastiska resultat.
Instruktör/lärare: Mikaela Axdorph

Hathayoga med Coreövningar
Uppmjukande lättare yogaövningar för ökad rörlighet. Varvat med styrkeövningar för vår viktiga coremuskulatur. Kroppens kärna.
Instruktör/lärare: Lowe Lundholm

Hotyoga 36 grader
En yogaklass i 36 ° med en mix av flöden och mjuka positioner i stillhet. En klass för ökad rörlighet, balans och närvaro. Klassen varieras från gång till gång, men alla klasser avslutas med avslappning. Läraren ger olika alternativ så att klassen passar såväl nybörjare som van yogi.

Tänk på att fylla på med vätska innan, under och efter en yogaklass i värme. Vi rekommenderar att dricka kokosvatten, Resorb eller vatten med elektrolyter och salter. Du får gärna ha med dig drycken in på passet. Det kan också vara bra att ta med en frukt för energipåfyllning efteråt! Eller om du köper en bar i vår lounge efter klassen. Vi säljer även kokosvatten!
Instruktör/lärare: Emma Gabrielsson, Susanne Södergren, Sandra Mathiasen

Pilates-yoga
Denna klass är en kombiklass där vi börjar med ca 30-35 minuter pilates på mattan. Vi utövar övningar som stärker mage och rygg, samt armar och axlar.

Därefter utövar vi viniyoga, vilket är en yogaform som grundar sig på andningen, där vi repeterar övningarna flera gånger och utövar övningarna efter vår egen förmåga och struktur. Vi kan också öva pranayama ( andningsövningar) samt chanting ( sång eller hummande) på sanskrit som resonerar med vårt innersta och våra chakran.
Instruktör/lärare: Ingela Nilsson

Puls och Styrka
En klass där vi varvar kondition & styrka med enkla stegkombinationer & styrkeövningar. Enkelt & effektivt.
Instruktör/lärare: Caroline Grahn

Restorative Yoga
Restorative yoga är avslappning och återhämtning. Med hjälp av bolster, block, filtar och kuddar stöttar vi kroppen i olika liggande och ibland sittande positioner så att vi kan uppleva en djupt läkande avslappning. Vi stannar i positionerna 10-20 minuter och bara vilar. Genom denna praktik kan du landa in i det parasympatiska nervsystemet. Stresstillstånd i kroppen kan minska då hjärtrytmen sänks, syreförbrukningen sänks, matsmältningen ökar och hjärnvågorna går in i djup vila. Ofta hamnar du i ett tillstånd där du är halvt sovande och halvt vaken; en dvala. Detta ger skön avspänning och återhämtning.
Instruktör/lärare: Kirsti Stavåker

Skivstångsstyrka
Effektiv styrketräning och uthållighet för hela kroppen. Vi tränar med skivstång och viktplattor och vikten anpassas efter dagsform och tidigare träningserfarenhet. Träningsupplägget är detsamma i 8 veckor vilket gör att du snabbt blir trygg i övningarna och kommer att få njuta av fantastiska resultat.
Instruktör/lärare: Mikaela Axdorph

Varm Yinyoga
Mjuka sköna positioner som vi stannar i under 3-5 min. Vi strävar efter en meditativ känsla där vi släpper på djupa spänningar i muskler och bindväv. Klassen hålls i 30 graders värme.
Instruktör/lärare: Lowe Lundholm, Kirsti Stavåker

Yinyoga
Vi börjar med att sakta väcka kroppen till liv och mjuka upp, för att sedan i olika asanas kunna sträcka ut fascia-bindväven. Detta ökar rörligheten i våra små och stora muskler och därmed vår smidighet. En skön yoga för våra fantastiska kroppar.
Instruktör/lärare: Tina Ohls, Lillian Klingenberg