Evenemang

På denna sida lägger vi upp evenemang, workshops, föreläsningar, resor och annat anordnade av MOWE hälao- och yogacenter eller lärare och instruktörer hos oss. Dessa kan äga rum antingen i våra lokaler i Torshälla (strax utanför Eskilstuna) eller på andra platser.

2020-05-17 Optimalisera din kraft

Ulrika Norberg
Foto: Gabriel Liljeholm

Del 1 Kl 10-12.30

Yogaklass: TWIST AND SPROUT FLOW

Träd in på mattan för ett ögonblick där Ulrica guidar dig in i en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; Om förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån kroppsliga spänningar, muskler som inte vill jobba och kraft som ligger och väntar på att få komma fram, till att upptäcka att du har mer inuti dig än utanpå. Med detta i åtanke, handlar denna klass om hur du kan investera dina ansträngningar på mattan i att ge tillbaka till kroppen och där du får verktyg för att hitta en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver, vårdar dig och öppnar dig med syftet att skapa ökad cirkulation genom sköna rotationer och inversioner. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet. Passet avslutas med Yoga Nidra; en liggande meditation.

Lunch 12.30-13.30 God och näringsrik lunch ingår (vegetariskt alternativ finns).  Maila ev. allergier till info@mowehalsayoga.se

Del 2 13.30-14.30

Föreläsning: INTE UTAN MINA ANDETAG.

En föreläsning om andningens kraft i träning, i livet, mentalt välmående. Om hur vi kan utveckla och stärka vårt immunförsvar, förädla hållning, tankekraft, fokus och koncentration samt även bearbeta trauman med hjälp av andningsträning. Hur medveten andning kan ta oss från dunkel och dysterhet till lätthet och kraft och hur andningsträning kan vinna OS medaljer och VM guld samt varför senaste forskningen visar att andningsträning kan vara lösningen på miljöproblem och depression.

Del 3 14.45-15.45

Yogaklass: MOVING INTO STILLNESS.

Dagen avslutas med en stillsam sorti via yinyoga och restorative yoga för att rensa ut spänningar, stelhet och slaggprodukter samt för att rensa den inre hårddisken på tjatter och brus. Vi kliver in i kroppens filter, fascia, och via andning, placeringar av kroppen på olika sätt, hittar platser av spänning, hjälper att släppa taget och frigöra kraft och öka cirkulation och frihet i sinne. Om och om igen. Från en position till en annan. Klassen avslutas med en lång, skön vägledd avspänning och avslappning.

Du kommer att kunna köpa Ulricas böcker till specialpris samt få dem signerade. Swish eller kontant betalning.

När: 2020-05-17 kl 10-15.45

Kostnad: 950:- inklusive lunch (vegetariskt alternativ finns).  Maila ev. allergier till info@mowehalsayoga.se

Anmälan: Via Bokadirekt.

Lärare: Ulrica Norberg, yogalärare, författare och kreativ inspiratör

2020-04-18 Mobility drills and feeling of Flow! ( in yoga)  

En workshop för den som är intresserad av att utveckla och inspireras till att skapa en stark, mjuk och hållbar kropp med fria rörelsebanor som ger flyt i rörelsen och yogan! 

2 spännande, nyttiga och njutbara klasser presenteras. Samt prat och diskussion utifrån Marias intuitiva sätt att presentera rörelser som utvecklar kropp och sinne.

Del 1 – Mobility DrillsMD ett nu mera vedertaget begrepp som innebär att vi jobbar in oss i kroppens komplexa strukturer, lager och delar, så som muskler, senor, bindväv och leder. I syfte att öka både rörlighet och styrka, lära oss att förbygga skador samt hitta banor i kroppens kedjor som gör att vi rör oss mer med flyt och lätthet! Vi använder oss delvis av enkla hjälpmedel som träpinnar och yogablock i kork. Alla kroppar har nytta av att lära sin kropp en bank av mobilitetsövningar, att arbeta med regelbundet eller vid behov. I den här delen kan det hända att du gör en del intressanta upptäckter om din kropp du inte kände till innan.

Del 2 –  Find your flowability

Flera saker kan skapa känsla av Flow, men det intressanta med rörelse är att vi kan lära oss själva, att skapa Flow inuti oss! Vi är gjorda för rörelse i olika form, yoga erbjuder en näst intill komplett rörelseform och variationerna är oändliga. Kroppen är intelligent och vet vad den vill ha om vi lyssnar. I den här delen handlar allt om närvaron, flytet och njutningen yoga kan ge, du och kroppen i ett – in the feeling of Flow!

När: 18 april kl 9.30-13.00

Kostnad: 500:-

Anmälan: Via Bokadirekt.

Lärare: Maria Ekman som driver Yogalistic studio i Västerås