Evenemang

På denna sida lägger vi upp evenemang, workshops, föreläsningar, resor och annat anordnade av MOWE eller lärare och instruktörer hos MOWE. Dessa kan äga rum antingen i våra lokaler i Eskilstuna/Torshälla eller på andra platser.

Senioryoga grundkurs 10 gånger med start 29/8

Enkla och lugna yogapass för ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Anpassade för dig som senior (ca +65) eller för dig som är förtidspensionär p g a sjukskrivning el liknande. Vi utgår främst ifrån MediYoga, Kundaliniyoga och mindfulness. Vissa övningar kan göras sittande på stol och Du utgår ifrån din dagsform och förmåga. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar, meditation och avslappning/vila. För dig som är nybörjare eller yogat en kortare tid. Klassen är 75 minuter.

När: 10 torsdagar under hösten med start 29 augusti, uppehåll vecka 40 och vecka 44.

Pris: 1275:-

Lärare: Bodil Eriksson

Yogahelg 31 augusti – 1 september

Välkommen till en helg fylld med rörelse, andning och vila! Helgen är uppbyggd av två klasser på lördagen och en klass på söndagen. 

Boka dig via Bokadirekt, båda varianterna går att boka, antingen hela  helgen eller bara enskilda klasser.

När: 31 augusti – 1 september

Pris: 500:- för hela helgen, alternativt 200:-/klass.

Lärare: Lotta Norberg

Vad är yoga? – Nybörjarkurs yoga 10ggr med start 11 september

Det kommer att vara fokus på positioner (asanas) och andningens betydelse (pranayama) och hur man integrerar dessa två tillsammans. Ett tillfälle kommer vara teori. Det kommer finnas utrymme för frågor. 

Vi kommer bygga på med en del 2 och 3 under hösten och vintern. Sista anmälningsdag 4/9.

När: 10 gånger med start 11 september med uppehåll 25/9 och 23/10.

Pris: 1500:-.

Lärare: Lotta Norberg

Kurs i hormonyoga – ”3 x HoliYoga Hormon  (HHY) 3 lördagar under oktober och november

HoliYoga Hormon är en sinnlig, mjuk och varsam men kraftfull yogaform utvecklad för kvinnor i olika åldrar, som har en längtan efter att hitta in i balans, lust och glädje även om man befinner sig mitt i klimakteriet, eller precis kommit igenom! Denna kurs är för Dig som yogar/t sedan tidigare och vill få en inblick i hormonsystemet och uppleva hur man på naturlig väg kan påverka och stimulera sin hormonbalans. Kanske upplever Du olika symtom på hormonell obalans som vallningar/svettningar, PMS, smärtsamma menstruationer, humörsvängningar, problem med hud, hår och sömn (lågt östrogen), inkontinens, långvarig trötthet, binjureutmattning, migrän kopplat till menscykeln, fertilitetsproblem, hypothyreos, torra slemhinnor, minskad lust mm. Vi träffas tre gånger i höst under lite längre pass då vi både kommer att yoga och samtala om ämnet och dela med oss av våra upplevelser. Innan kursstart kommer Du få svara på några frågor om ditt mående via mail, för att kursen ska kunna anpassas efter gruppens behov. Hormonyoga brukar inte rekommenderas till kvinnor som har eller har haft hormonellt betingad cancer (bröst el underliv), hypertyreos, större myom, endometrios, eller vid graviditet.

Anmälan senast 14 september via BokaDirekt eller via mail till Bodil. Begränsat antal platser.

När: Lördagarna 12 oktober, 26 oktober och 9 november kl. 10.30-12.45

Pris: 895:-, skrivet material ingår

Lärare: Bodil Eriksson