Våra behandlingar
Hos oss erbjuder vi naprapatbehandlingar och olika typer av massagebehandlingar i våra lokaler i Torshälla (strax utanför Eskilstuna). Vi erbjuder även flera olika tjänster. Du kan göra en hälsoanalys med ES teck hälsoskanning och kan få hjälp med personlig träningscoaching. Vi har även en IR-bastu som ger flera olika positiva effekter för din kropp. Läs mer om dessa under Våra tjänster. Behandlingar, klasser och tjänster ska bokas via Bokadirekt.

Ansiktsbehandlingar: Behandlingen inleds med rengöring och en hudanalys. Därefter väljs produkter efter hudtyp och hudstatus. Rådgivning samt produktrekommendationer ingår. (ej portömning).

Bryn- och fransfärg: Plockar, färgar bryn och fransar för en fin inramning. Det finns olika färger att välja på. Färgen håller ca 4-6 veckor.

Friskvårdsmassage: Svensk klassisk massage med behandling utav patienters spänningar, smärtor, stramhet, knutor med mera som uppstått i kroppen. Allt från helkroppsmassage för avslappning med lättare beröring till riktad massage med lite tuffare nypor på problemområden, anpassad efter kundens önskemål.

Kinesiotejpning: Kinesiotejpning förkortar läknings-och rehabiliteringstiden vid skador samt lindrar smärta. Förutom ökad blodcirkulation ger den också ett förbättrat lymfflöde vilket snabbt minskar svullnad.

Tejpningen ger stöd och balans utan att hindra rörelserna och effekten är oftast omedelbar.

Tejpens egenskaper liknar hudens när det gäller flexibilitet och tjocklek, den är tillverkad i bomull vilket innebär att huden kan andas även när tejpen är applicerad. Det som händer är att den lyfter upp huden lite grann och på så sätt ökar lymfcirkulationen och läkning underlättas.

Det går bra att duscha även om man är tejpad.

Exempel på vad som kan behandlas med Kinesiotejpning:

  • Onda nackar, nackspärr, axlar, bröstrygg.
  • Ländryggssmärtor, ryggskott, falsk ischias, problem i sätesmuskulatur.
  • Knäsmärtor
  • Tennisarmbåge, golfarmbåge
  • Hälseneinflammation, hälsporre
  • Benhinneinflammation
  • Smärta i vader
  • Stukad fot med eller utan instabilitet
  • Karpaltunnelsyndrom

Klangmassage: Klangmassage är en unik djupavslappnande behandling där vibrationerna från tibetanska klangskålar (Singing Bowls) ger ett behagligt tillstånd i kroppen med betydande hälsoeffekter som följd.

Du ligger fullt påklädd på massagebritsen med klangskålarna placerade på kroppen, ibland utanför och runt din kropp. När skålarna varsamt slås an med en filtkläpp skapas en mjuk och helande vibration som sätter ditt eget kroppsvatten i rörelse och masserar djupt på ”cellnivå”. Klangskålarnas toner och vibrationer hjälper dig att uppnå djup avslappning och aktiverar kroppens förmåga till självläkning och återhämtning. Spänningar släpper, lymfsystemet och immunförsvaret stärks och fysiska skador får en möjlighet att läka. Klangmassage förebygger och reducerar stress samt renar och balanserar kroppens energi vilket i sin tur främjar kreativiteten och livsglädjen. 

Metoden är mycket skonsam och är därmed även att rekommendera till personer som inte gillar, alternativt upplever fysisk smärta vid beröring.

Klassisk massage: Behandling som gör muskler mjukare, mer elastiska, ökar blodcirkulationen, sänker kroppens stresshormoner och ger en skön och avkopplande känsla.

Lymfmassage: Lymfmassage är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Behandlingen leder till att lymfsystemet stimuleras att transportera bort överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan där den renas och transporteras ut via urinen. Behandlingen passar alla men speciellt dig som har någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymtom.

Massage: Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen. Dessutom blir musklerna mer smidiga och elastiska. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare. Vid massage frisätts ”lugn och ro”-hormonet oxytocin och på så sätt minskas halten av stresshormoner i kroppen.

Naprapatbehandling: Våra naprapater kan hjälpa dig med smärta, stelhet och värk i bl a: ländrygg/sätesmuskulatur, höft/knä/fot, skuldra/axel/arm/handled, bröstrygg/nacke. Den behandling vi ger kan innehålla: massage, ljus-/strömterapi, töjningar/stretch, återställande av kroppens rörlighet genom artikulation och manipulation samt uppföljning och rådgivning. Om det inte finns några tider för naprapatbehandlingar via Bokadirekt hos Ronnie: sms:a 070-600 69 64. För tider hos Lowe; maila info@mowehalsayoga.se.

Taktil massage: Taktil massage skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och bearbetar musklerna. Istället sker beröring med ett jämt fast och lugnt tryck efter ett medvetet rörelsemönster. Effekterna av taktil massage är bl.a: avslappning och mindre stress, bättre sömn, lindring av smärta, återhämtning, ökat immunförsvar, påskyndar läkning och minskar oro och ångest. Taktil massage erbjuds på många SPA och som friskvård på arbetsplatser för att minska stress. Massagen ges med ekologisk olja till lugn och avslappnande musik. Under behandlingen ligger du skönt inbäddad i handdukar och kanske med en värmeflaska.

Terapeutisk massage: Behandling av specifikt problemområde. Massage som är mer djupgående inklusive töjning av muskler.